87

day

87

hours

231

minutes

342

seconds

1 weeks
6 months
1 years
home
Ao nang Hotel, First presentation
The compact hotel in the south of Thailand that we just presented to our client. The hotel contain 50 rooms unit with three room type. The Ao nang hotel has been designed in architectural part by FATTSTUDIO and landscape architectural by NA LAAN STUDIO. 
_ _ : _ _ : _ _
status
: purpose
director
: Wattkon Kosonkit
team design
: Supanna Chanpensri , Gultida Maneewong , Ornyupa Noichad , Jindamart Pudsa
The renovation of Ngamwong-wan 44

Ngamwongwan,Rd Bangkok Thailand

In early 2016, young couple plan to get married so they had decided to renovate husband’s sister’s bedroom. The project started with how to manage the 90 square meters area, 70 ...

In early 2016, young couple plan to get married so they had decided to renovate husband’s sister’s bedroom. The project started with how to manage the 90 square meters area, 70 Sqm. on main floor and another 20 Sqm. above as mezzanine. Our clients required living area and bedroom with decoration style which we haven’t known it before.
The existing huge bedroom’s ornament was demolished. Only wooden floor finished that had been kept before It was rebuilt and treated properly. The main idea of the transformation is how to deal with the octagon mezzanine above because in the requirement It will be space for collecting all painting and space of wardrobe that didn’t relate with space and style which had required before.
First of all, we decided to address three wardrobes at long side of the room then we has 27 square meeting and they has 800 millimeter depth which was separated to 3 part of its. In the middle of wardrobe wall, was designed to be display clothes and surround with volcanic grey stone which break apart from entrance door. After we managed the closet, the other walls were ready for provided for painting nor picture frames which be placed in future.
After that the spiral staircase was design instead of the old one that linear stair. The reason why the existing star had to be removed is we have to expand space for living room and increase display wall from lower floor until mezzanine ceiling and the new stair will be defined as the highlight of octagon wall which was expand area for steel frames windows both of stories.
The wooden ceiling in the octagon hall was surprising things that didn’t expect before the construction. They were found when while contractor was removing existing ceiling. We decided to uninstall its carefully for treatment and return it properly in the end. The surpassing ceiling effect to mood of living space more over than expectation and increasing contrast between living room  and bedroom atmosphere. 
Even the project has tiny area but the process of design and construction had more than two years, It had been revised more and more according to situation and adapting by new requirement from clients. If the renovation of Chef condo which were published in 2016 is gentle man, this project could be a young lady who has been prepared to be lady in future.

- Wattikon Kosonkit


January 30, 2018

complete, By Wattikon Kosonkit with Wiphada Simthumnimit

BS-House
When client sent email to us that she only had 112 Sq.m. and she want to have her own house with husband, BS house project was staring with challenge requirement how we could contain their demand on tiny land.The first presentation, clients had required 3 schematics with diffe...
status
: on_progress
director
: Wattkon Kosonkit
team design
: Chawapol Watcharasukarn , Pompetch Sakornteerawat
DUCK UNIT
Quack Quack Quack! is our proposal for "DUCK UNIT" who was a multidisciplinary designers. We appreciated for this opportunity.
status
: on_progress
director
: Wattkon Kosonkit
team design
: Apinut Jongpianmungmas , Wathanyu Mongkolthanarak , Napa Artsuwan
DAYBED: OVERSEA ARTICLES

London, UK

When our directors studied in England, Daybed magazine had invited us to review architectures in London. The three projects that were reviewed have been published on Daybed maga...

When our directors studied in England, Daybed magazine had invited us to review architectures in London. The three projects that were reviewed have been published on Daybed magazine from Vol 166 until 168. Serpentine Pavilion was the debut then Summer Houses and end with Tate modern Switched House. It's the first time that we have written review article about architecture and took architecture images. Hopefully, every reader will enjoy with our journey.

- Wattikon Kosonkit


August 15, 2016

Completed, By

NWS-44
Our renovation project that was turned 80's property house to serve the new users who are young couple. The project is going on progress.
status
: on_progress
director
: Supanna Chanpensri
team design
: Gultida Maneewong , Vipada Simthamnimit
Renovation of Ratchada Hotel

Subway station(MRT) : Suthisarn Station

We renovated from daily and monthly apartment to...

We renovated from daily and monthly apartment to...

- Wattikon Kosonkit


June 15, 2015

Completed, By Wattikon Kosonkit, Supanna Chanpensri

Renovation of Chef's condominium

Charoen-Krung, Bangkok Thailand

The 1980s condominium is on Charoen-Krung Road, located along the Chao-Phaya Riverin Bangkok, Thailand. This old building faces the river and is set in a prime location close to...

The 1980s condominium is on Charoen-Krung Road, located along the Chao-Phaya River
in Bangkok, Thailand. This old building faces the river and is set in a prime location close to the
Asiatique Riverfront, sky train, highway, ferry terminal and influential node, Silom.
The original layout was simple but did not fit to the new family’s lifestyle. The owners are a
mother and her youngest son, who want different things. There used to be a regular 38.5 squaremeter
studio unit with one bathroom, balcony and open-plan living area, where they had been
living for over twenty years. They then decided to move to another unit in the same tower, where
four units were combined together.
This double-duplex sits on the twelfth floor with an upper level, and has a city and river
view on each side. The design was based on the client’s requirements for separate living spaces.
By rule, the main entrance and exterior facade of the old dwelling can not be changed. I fixed two
bathrooms next to the main service shaft position, however the sizes were adjusted. Next to the
main entrance, the staircase was demolished and relocated to the left side of the living room. A
quarter of the floor has opened into a double-height, exposed living room with a dining and
kitchen area. The downstairs bathroom was shrunk down into a powder room. Beneath the stair,
there is an L shape concrete bench with drawers and storage spaces. The upper floor is divided
into two personal living areas, connected by a single corridor that leads to two bedrooms, two
shower rooms, two walk-in closets and two private balconies.
In the end, the pair still live in the same unit as before, but it is more suitable for them now.
It is flexible enough to allow more family members to live there with them in the future.



- Supanna Chanpensri


January 21, 2016

Completed, By Supanna Chanpensri, Wattikon Kosonkit

Cafe' Murasaki

Soi Kumnun mean 13 Bangkok

Café Murasaki is started from the client’s proposal which plan to renovate a row houses to be café. In the beginning, the function is not specific, so the first idea started fr...

Café Murasaki is started from the client’s proposal which plan to renovate a row houses to be café. In the beginning, the function is not specific, so the first idea started from the location that standing in suburban area of Bangkok. Due to the reason of hard to access, the function is created under the idea of flexible which could adapt in various usability such as “coffee shop” that provide space for co-working, meeting or relaxing in the morning, “mini bar” that provide space for recessing or socialize.

Café Murasaki has divided into 2 areas. The high ceiling area is the common area which consist of many activities. By the way, steel frame that above the counter is not only designed for aesthetic reason, it used to represent the usability in the café. In daily hours, the steel frame is used to hang the menu and glasses but it has possibility to transform to place for lighting installation when party started. Another remaining area with low ceiling is proposed to be privacy space for meeting or enjoying side dish.

However, the interesting of this project is not the finally result but how it will be in next 5 or 10 years after this area has developed.

The project has published on Archdaily : http://www.archdaily.com/777463/cafe-murasaki-fattstudio

- Wattiikon Kosonkit


December 20, 2015

Completed, By Wattikon Kosonkit with Supanna Chanpensri, Dolada Sriwattanatrakul and Kittiya Ninjeiranai.

work
Ao nang Hotel, First presentation
The compact hotel in the south of Thailand that we just presented to our client. The hotel contain 50 rooms unit with three room type. The Ao nang hotel has been designed in architectural part by FATTSTUDIO and landscape architectural by NA LAAN STUDIO. 
_ _ : _ _ : _ _
status
: purpose
director
: Wattkon Kosonkit
team design
: Supanna Chanpensri , Gultida Maneewong , Ornyupa Noichad , Jindamart Pudsa
NWS-44 under construction
Recently update from NWS-44 site, The project is being constructed on progress.
status
: on_progress
director
: Supanna Chanpensri
team design
: Apinut Jongpianmungmas , Gultida Maneewong , Vipada Simthamnimit , Wattkon Kosonkit
BS-House
When client sent email to us that she only had 112 Sq.m. and she want to have her own house with husband, BS house project was staring with challenge requirement how we could contain their demand on tiny land.The first presentation, clients had required 3 schematics with diffe...
status
: on_progress
director
: Wattkon Kosonkit
team design
: Chawapol Watcharasukarn , Pompetch Sakornteerawat
DUCK UNIT
Quack Quack Quack! is our proposal for "DUCK UNIT" who was a multidisciplinary designers. We appreciated for this opportunity.
status
: on_progress
director
: Wattkon Kosonkit
team design
: Apinut Jongpianmungmas , Wathanyu Mongkolthanarak , Napa Artsuwan
NWS-44
Our renovation project that was turned 80's property house to serve the new users who are young couple. The project is going on progress.
status
: on_progress
director
: Supanna Chanpensri
team design
: Gultida Maneewong , Vipada Simthamnimit

Supanna Chanpensri

Design and Managing Director, Founder

Apinut Jongpianmungmas

Co-Founder

Nuch Nopakao

Administrator

Wathanyu Mongkolthanarak

Project Architect (Resigned)

Chawapol Watcharasukarn

Architect (Resigned)

Gultida Maneewong

Architect (Resigned)

Vipada Simthamnimit

Interior Designer (Resigned)

Napa Artsuwan

Architect (Resigned)

Donlada Sriwattanatrakul

Architect (Resigned)

Wattkon Kosonkit

Design Director

Sthapat Soichampar

Co-founder

Pompetch Sakornteerawat

Junior Architect (Resigned)

Ornyupa Noichad

Architect

Jindamart Pudsa

Interior Designer

Panuwat Patana-anake

Architect (Resigned)

archive
Cafe' Murasaki

Soi Kumnun mean 13 Bangkok

Café Murasaki is started from the client’s proposal which plan to renovate a row houses to be café. In the beginning, the function is not specific, so the first idea started fr...

Café Murasaki is started from the client’s proposal which plan to renovate a row houses to be café. In the beginning, the function is not specific, so the first idea started from the location that standing in suburban area of Bangkok. Due to the reason of hard to access, the function is created under the idea of flexible which could adapt in various usability such as “coffee shop” that provide space for co-working, meeting or relaxing in the morning, “mini bar” that provide space for recessing or socialize.

Café Murasaki has divided into 2 areas. The high ceiling area is the common area which consist of many activities. By the way, steel frame that above the counter is not only designed for aesthetic reason, it used to represent the usability in the café. In daily hours, the steel frame is used to hang the menu and glasses but it has possibility to transform to place for lighting installation when party started. Another remaining area with low ceiling is proposed to be privacy space for meeting or enjoying side dish.

However, the interesting of this project is not the finally result but how it will be in next 5 or 10 years after this area has developed.

The project has published on Archdaily : http://www.archdaily.com/777463/cafe-murasaki-fattstudio

- Wattiikon Kosonkit


December 20, 2015

Completed, By Wattikon Kosonkit with Supanna Chanpensri, Dolada Sriwattanatrakul and Kittiya Ninjeiranai.

Renovation of Chef's condominium

Charoen-Krung, Bangkok Thailand

The 1980s condominium is on Charoen-Krung Road, located along the Chao-Phaya Riverin Bangkok, Thailand. This old building faces the river and is set in a prime location close to...

The 1980s condominium is on Charoen-Krung Road, located along the Chao-Phaya River
in Bangkok, Thailand. This old building faces the river and is set in a prime location close to the
Asiatique Riverfront, sky train, highway, ferry terminal and influential node, Silom.
The original layout was simple but did not fit to the new family’s lifestyle. The owners are a
mother and her youngest son, who want different things. There used to be a regular 38.5 squaremeter
studio unit with one bathroom, balcony and open-plan living area, where they had been
living for over twenty years. They then decided to move to another unit in the same tower, where
four units were combined together.
This double-duplex sits on the twelfth floor with an upper level, and has a city and river
view on each side. The design was based on the client’s requirements for separate living spaces.
By rule, the main entrance and exterior facade of the old dwelling can not be changed. I fixed two
bathrooms next to the main service shaft position, however the sizes were adjusted. Next to the
main entrance, the staircase was demolished and relocated to the left side of the living room. A
quarter of the floor has opened into a double-height, exposed living room with a dining and
kitchen area. The downstairs bathroom was shrunk down into a powder room. Beneath the stair,
there is an L shape concrete bench with drawers and storage spaces. The upper floor is divided
into two personal living areas, connected by a single corridor that leads to two bedrooms, two
shower rooms, two walk-in closets and two private balconies.
In the end, the pair still live in the same unit as before, but it is more suitable for them now.
It is flexible enough to allow more family members to live there with them in the future.



- Supanna Chanpensri


January 21, 2016

Completed, By Supanna Chanpensri, Wattikon Kosonkit

Renovation of Ratchada Hotel

Subway station(MRT) : Suthisarn Station

We renovated from daily and monthly apartment to...

We renovated from daily and monthly apartment to...

- Wattikon Kosonkit


June 15, 2015

Completed, By Wattikon Kosonkit, Supanna Chanpensri

DAYBED: OVERSEA ARTICLES

London, UK

When our directors studied in England, Daybed magazine had invited us to review architectures in London. The three projects that were reviewed have been published on Daybed maga...

When our directors studied in England, Daybed magazine had invited us to review architectures in London. The three projects that were reviewed have been published on Daybed magazine from Vol 166 until 168. Serpentine Pavilion was the debut then Summer Houses and end with Tate modern Switched House. It's the first time that we have written review article about architecture and took architecture images. Hopefully, every reader will enjoy with our journey.

- Wattikon Kosonkit


August 15, 2016

Completed, By

The renovation of Ngamwong-wan 44

Ngamwongwan,Rd Bangkok Thailand

In early 2016, young couple plan to get married so they had decided to renovate husband’s sister’s bedroom. The project started with how to manage the 90 square meters area, 70 ...

In early 2016, young couple plan to get married so they had decided to renovate husband’s sister’s bedroom. The project started with how to manage the 90 square meters area, 70 Sqm. on main floor and another 20 Sqm. above as mezzanine. Our clients required living area and bedroom with decoration style which we haven’t known it before.
The existing huge bedroom’s ornament was demolished. Only wooden floor finished that had been kept before It was rebuilt and treated properly. The main idea of the transformation is how to deal with the octagon mezzanine above because in the requirement It will be space for collecting all painting and space of wardrobe that didn’t relate with space and style which had required before.
First of all, we decided to address three wardrobes at long side of the room then we has 27 square meeting and they has 800 millimeter depth which was separated to 3 part of its. In the middle of wardrobe wall, was designed to be display clothes and surround with volcanic grey stone which break apart from entrance door. After we managed the closet, the other walls were ready for provided for painting nor picture frames which be placed in future.
After that the spiral staircase was design instead of the old one that linear stair. The reason why the existing star had to be removed is we have to expand space for living room and increase display wall from lower floor until mezzanine ceiling and the new stair will be defined as the highlight of octagon wall which was expand area for steel frames windows both of stories.
The wooden ceiling in the octagon hall was surprising things that didn’t expect before the construction. They were found when while contractor was removing existing ceiling. We decided to uninstall its carefully for treatment and return it properly in the end. The surpassing ceiling effect to mood of living space more over than expectation and increasing contrast between living room  and bedroom atmosphere. 
Even the project has tiny area but the process of design and construction had more than two years, It had been revised more and more according to situation and adapting by new requirement from clients. If the renovation of Chef condo which were published in 2016 is gentle man, this project could be a young lady who has been prepared to be lady in future.

- Wattikon Kosonkit


January 30, 2018

complete, By Wattikon Kosonkit with Wiphada Simthumnimit

contact

fattstudio architect cheap co .,ltd
226 VIBHAVADI 20, VIBHAVADI ROAD BANGKOK, THAILAND
tel : +66 86 567 7952
email : fattstudio@gmail.com


leave your message here

next

status
:
director
:
team design
: