Renovation of Chef's condominium

work / Renovation of Chef's condominium

The 1980s condominium is on Charoen-Krung Road, located along the Chao-Phaya River
in Bangkok, Thailand. This old building faces the river and is set in a prime location close to the
Asiatique Riverfront, sky train, highway, ferry terminal and influential node, Silom.
The original layout was simple but did not fit to the new family’s lifestyle. The owners are a
mother and her youngest son, who want different things. There used to be a regular 38.5 squaremeter
studio unit with one bathroom, balcony and open-plan living area, where they had been
living for over twenty years. They then decided to move to another unit in the same tower, where
four units were combined together.
This double-duplex sits on the twelfth floor with an upper level, and has a city and river
view on each side. The design was based on the client’s requirements for separate living spaces.
By rule, the main entrance and exterior facade of the old dwelling can not be changed. I fixed two
bathrooms next to the main service shaft position, however the sizes were adjusted. Next to the
main entrance, the staircase was demolished and relocated to the left side of the living room. A
quarter of the floor has opened into a double-height, exposed living room with a dining and
kitchen area. The downstairs bathroom was shrunk down into a powder room. Beneath the stair,
there is an L shape concrete bench with drawers and storage spaces. The upper floor is divided
into two personal living areas, connected by a single corridor that leads to two bedrooms, two
shower rooms, two walk-in closets and two private balconies.
In the end, the pair still live in the same unit as before, but it is more suitable for them now.
It is flexible enough to allow more family members to live there with them in the future.



- Supanna Chanpensri


January 21, 2016
status :
House, Completed, By Supanna Chanpensri, Wattikon Kosonkit
director :
Charoen-Krung, Bangkok Thailand
team design :
previous
next